divendres, 11 d’abril del 2008

Més tenyit

Ja he filat la llana que vaig tenyir ahir, ho vaig fer com amb la primera i va passar exactament el mateix, sempre hi ha un cap més llarg que l'altre i no coincideixen els colors. Segurament no seré capaç de fer que la idea funcioni, però crec que he trobat l'explicació del problema. La gruixa del fil depèn del pes del fus, com més feixuc és el fus més gruixut surt el fil, he comprovat que el tram més curt és el que surt del centre del cabdell; el primer que he embolicat; el darrer que he filat, amb un fus 50 grams més feixuc que el que he emprat per filar el tram que surt de la superfície del cabdell; el darrer que he embolicat; el primer que vaig filar.

Me'n van sortir 110 m, que he convertit en una gorra, amb agulles del nombre 4:

I al final m'he atrevit a tenyir un borralló sencer, no per parts com les altres vagades, l'he banyat en vinagre, amb una xeringa l'he cobert amb el tint, l'he embolicat amb paper de plata i al forn!Mira, mira:


Ha quedat més desigual del que esperava, zones només blaves, només verdes, i fins i tot clapes blanques. I també més pàlid, hi haig de posar més quantitat de tint.